Belleforme Блог

Купальники для повних жінок: правила вибору по типу фігури

Aug 25, 2023

Купальники для повних жінок: правила вибору по типу фігури

Індустрія моди змінюється постійно, акценти в ній постійно зсуваються - і ось вже образ худорлявої жінки, на який колись дивились представниці прекрасної статі, поступово відходить на другий план. Зараз в моді любов до себе і свого тіла, природну красу якого можна підкреслити за допомогою правильно підібраного одягу.

У цій статті ми познайомимося з рекомендаціями стилістів - який купальник обрати для повної жінки, як обіграти жіночі лінії і купити відповідний типу фігури пляжний одяг: підкреслити достоїнства і замаскувати проблемні зони.

Купальники для повних дівчат - з чого почати

Поширюється помилкова думка, що пляжна мода існує лише для худих жінок. Але багато брендів розробляють красивий одяг для пляжного відпочинку спеціально для дівчат з пишними формами. Моделі таких купальних костюмів не поступають в оригінальності комплектам стандартних розмірів, тому підібрати яскравий, стильний і привабливий купальний костюм не буде складністю. Важливо не лише розібратися, які купальники підходять для повних, але й обрати фасон, який підійде саме вам. Спочатку давайте визначимось з типом фігури: 

  • Яблуко - до цього типу належать жінки з проблемною талією, через яку стегна, живіт і груди здаються однаковими за об'ємом. Зате ноги у таких дам відрізняються стрункістю і сексуальністю.
  • Груша - представниці прекрасної статі з таким типом відрізняються тонкою талією, невеликим бюстом і об'ємними стегнами, які в разі набору ваги починають пискнути першими.
  • Обернений трикутник. До нього належать дівчата з широкими плечима і великою груддю, при цьому лінія талії і стегон слабо виражена.
  • Прямокутник. У такого типу фігури плечі і стегна здаються однаковими за шириною, талія виражена слабо.
  • Пісочний годинник - жінки, які належать до даного типу, можуть похвалитися обхватом стегон і грудей - він практично рівноцінний, при цьому талія у Пісочних годинників тонка і добре виражена.

 

Моделі купальників - чим керуватися при виборі 

Незважаючи на безліч рекомендацій стилістів щодо того, який купальник підійде для повної фігури, строгих правил і заборонених табу немає. Види купальників для повних існують у вигляді цільних та роздільних моделей, будь-якої колірної гами, однотонні або з принтами - обирайте зручний і естетичний варіант, який подобається.

Але якщо ви хочете досягти коригуючого ефекту, при покупці комплекту для плавання великого розміру варто враховувати кілька правил:

 

  • Колір купальника: вважається, що чорний колір робить фігуру стрункішою. Насправді чорний купальний костюм моделює силует, тільки якщо йдеться про цільний виріб. Чорний роздільний комплект приверне увагу до проблемних зон в області талії і об'ємних стегон і плечей.
  • Розмір: витягуючий ефект існує тільки в спеціально розроблених моделях - наприклад, корекція живота за допомогою плавок з підвищеною талією. Не варто купувати пляжний одяг, який вам малий - у непідходящому одязі ви не будете відчувати себе комфортно.
  • Тонкі бретелі та зав'язки: не підійдуть для дівчат з великим бюстом, плавки з такими зав'язками також не рекомендуються при пишних формах. Такі деталі не лише візуально збільшать об'єми, але й можуть стати причиною дискомфортних відчуттів - вони врізаються в тіло і подразнюють шкіру.
  • Блискучий матеріал: переливаюча тканина привертає увагу і візуально збільшує розмір, що також варто враховувати при виборі купальника.
  • Плавки: купальники для товстих не передбачають бікіні. Пишні форми більш привабливі в закритих моделях плавок - шортиках або звичайних трусиках.  

Для дівчат з об'ємними стегнами підійдуть моделі з спідницею, які прикривають верхню частину стегон і сідниць. Також, виправити верхню та нижню частини тіла допоможуть принти та підходящий фасон одягу. 

Плавки краще обрати однотонного кольору з густої тканини, а лиф може бути яскравим і з вставками з сітки. Широко розташовані ремінці топу привернуть увагу до зони декольте і нададуть їй об'єму.

Щоб замаскувати живіт, використовуйте цільні моделі з підвищеними розрізами на стегнах, які візуально роблять ноги довшими. Нададуть тілу стрункості і комплекти танкіні з барвистими принтами на топі. Для жінок з пишними формами підійдуть цільні купальники з принтами на лифі і V-подібним вирізом.

Модні купальники для повних жінок: підбираємо фасон

Отже, з типом зовнішності та загальними рекомендаціями ми розібралися. Який же комплект для плавання обрати в каталозі, виходячи з індивідуальних характеристик і модних тенденцій?

Купальник для дівчини з фігурою Груша

Оскільки цей тип відрізняється об'ємними стегнами і не вираженими плечима та талією, необхідно збалансувати дисгармонію в пропорціях. Зверніть увагу на моделі пляжного одягу, які візуально розширять плечі і зроблять стегна і талію тоншими.

Для цього стилісти рекомендують вибирати відкриті купальники з широко розташованими бретельками на лифі. Також декор на верхній частині, такий як оборки, волани та інші елементи, допоможуть візуально збільшити об'єм грудей.

Не забувайте про найпростіший і ефективний прийом - за допомогою світлих відтінків ми додаємо об'єму, а використовуючи темні кольори, зменшуємо його. Світлий лиф в поєднанні з темними плавками надасть формам дівчат типу Груша гармонії. Якщо йдеться про цільний купальник, можна вибрати варіант з плавним градієнтом від світлої верхньої частини до темної нижньої частини купального костюма.

Також типу Груша підійдуть купальник-танкіні з спідницею, яка приховає важкі стегна і зробить талію тонше. Добре приховують зайвий об'єм і малюнок у діагональну смужку, який буде відповідний на купальному костюмі в області талії і живота. Ефективно приховують повноту стегон також елементи в контрастному кольорі, розташовані з боків плавок купальника.

Купальники для типу Перевернутого трикутника - яку модель обрати

У дівчат з таким типажом проблемними частинами тіла є плечі, які здаються широкими в порівнянні з талією і стегнами. Для корекції фігури типу V стилісти рекомендують використовувати контрастність кольору - верх темного відтінка і світлий низ купальника нададуть лініям тіла гармонійність. 

Для типу V підходять моделі бандо і халтер, які ефективно маскують плечі. Тут також діє принцип контрасту - підійдуть моделі пляжного одягу з темним лифом і плавками світлого кольору. Світлі орнаменти роблять акцент на стегнах і візуально збільшують сідниці. 

Модель бандо передбачає топ без бретелей, такий фасон підходить дівчатам з невеликим розміром грудей. Щодо низу купальника, віддайте перевагу плавкам слип, шортам і ретро-фасонам з підвищеною талією. Також дівчатам з таким типом зовнішності підійдуть купальні костюми з широким поясом або імітацією пояса.

Типаж Прямокутник - яку модель вибрати

Проблемна область тіла - талія, яка виражена слабо або відсутня, через що всі інші частини тулуба - плечі і стегна, не відповідають бажаним пропорціям і здаються однаковими. Дівчатам з таким типом ми рекомендуємо вибирати цільні моделі з запахом, які візуально роблять талію тонше. 

Підійдуть як однотонні вироби, так і купальники з акцентованим кольором - обрамлені світлим візерунком зона декольте і плавки візуально збільшать об'єм стегон і грудей. Пляжний одяг танкіні також гарний вибір для такого типу зовнішності - спідниця візуально збільшить стегна і зробить силует більш жіночним.

Добре моделюють фігуру принти у вигляді діагональних і вертикальних смужок, а також бічні вставки темних кольорів в зоні талії. Також виділити цю зону можна, використовуючи роздільні комплекти, за допомогою плавок в стилі ретро з підвищеною талією, а також купальників яскравих кольорів з використанням яскравих візерунків на плавках і лифі.

Вибираємо купальник для типу фігури Яблуко

Широка талія і живіт - частини тіла, які потребують корекції для типу Яблуко. Для балансу пропорцій дівчатам з таким типом фігури ми рекомендуємо вибирати закриті моделі з вставками контрастного кольору по боках тулуба.

Також гармонію силуету надають візерунки в зоні талії у вигляді вертикальних смужок - вони стрункі та витягують лінію силуету. Горизонтальні смужки на лифі і плавках візуально збільшать розмір і нададуть грудям і стегнам необхідний об'єм. Візерунки з геометричним рисунком також ефективні - вони коригують зони з зайвими сантиметрами і роблять фігуру довшою.

Моделі для Пісочних годинників - який купальник вибрати

Фігура такого типу вважається ідеальною. Пісочним годинникам підходять всі вищезазначені моделі - роздільні і цільні купальники, суім-дрес та трикіні, монокіні та халтер - вибирайте на свій смак.

Проте і у цих дівчат бувають проблемні зони, які потребують корекції. Якщо необхідно приховати невеликий живіт за допомогою комплекту купальника, вибирайте фасон ретро і плавки з високою талією. Враховуйте при цьому, що такі плавки візуально роблять стегна більш об'ємними. Якщо об'єм талії великий, розгляньте цільні моделі.

Купальники 2023 для пуних - чим нас потішать дизайнери цього сезону

Цього сезону дизайнери все одно не проігнорували моделі купальників для пуних жінок і представили різноманітні моделі пляжного одягу - роздільні та цільні комплекти, коригуючі, зі спідницею або шортиками, з підвищеною талією або на блискавці - вибір фасонів великий.

У роздільних купальних костюмах увага акцентується на кольорових комбінаціях та яскравих принтах. Плавки і лиф можуть бути з різних комплектів і відрізнятися за кольором. Яскраві малюнки допоможуть скоригувати недоліки, а декор у вигляді стразів, поясів або сітки - відведуть увагу від проблемних зон.

Стилісти рекомендують звернути увагу на купальник-танкіні. Ця модель поєднує в собі переваги цільних і роздільних фасонів. Ліф надасть грудям привабливу форму і приверне увагу до бюсту, а шортики візуально зроблять стегна ширшими.

Хіт нинішньої пляжної моди - купальник-халтер. Ця модель ефективно підтримує і центрує груди завдяки закритим чашкам і широкій бретелі на шиї. У цій моделі зона декольте виглядає привабливо та сексуально. Вибравши модель з модними в цьому сезоні драпіруваннями, ви зможете скоригувати силует і приховати проблемні зони. 

Фасон купальника зі спідницею - трендова модель, яка підійде жінкам з апетитними формами. Такий одяг виготовлений у стилі міні-сукні, тому надає фігурі жіночі форми, а образу - кокетливість. Талія в такому купальнику здається вжею, а стегна стрункіше.

Якщо ви не знаєте, як вибрати купальник для пуних, подивіться на коригуючі моделі. У цьому році дизайнери пропонують купальники приглушеного матового відтінку з глибоким вирізом в зоні декольте. Елементи, які коригують лінію фігури - деталі з лайкри, чашки push-up і щільний матеріал купальника.

Гармонійно будуть виглядати повненькі дівчата в моделях купальників в стилі ретро - в 30-50-х роках жіночі форми високо цінилися. Крім того, плавки з підвищеною талією або у вигляді шортиків коригують лінію стегон і роблять талію вищою. 

Цікавими моделями порадує цього року фешн індустрія та прихильниці спортивного напрямку - моделі в стилі спорт-шик на піку популярності. Ці фасони з блискавками в зоні декольте підкреслюють переваги повних жінок і роблять силует більш витонченим.

Де краще купити купальник для повних

В Україні існує чимало магазинів, які пропонують придбати пляжний одяг для пуних. Ми рекомендуємо вибирати комплекти в ліцензованих магазинах, таких як Belleforme, де ви отримаєте якісну і актуальну продукцію за оптимальною ціною. Широкий асортимент виробів дозволить вибрати підходящий купальник для басейну або пляжного відпочинку. Не забувайте, що головним критерієм покупки є ваші особисті уподобання та комфорт.